NEVJEROVATNO BOGATSTVO OSNIVAČA TESLE: Elon Musk danas je bogatiji od Billa Gatesa i Warrena Buffeta zajedno

Pogled na Bloombergovu listu milijardera otkriva da danas na svijetu imamo čak jedanaest osoba koji su "teški" više od 100 milijardi dolara.

  • HiTec

  • 16. Okt. 2021  16. Okt. 2021

  • 2

Na toj listi dominiraju bogataši iz tehnološkog sektora, a trenutno najbogatija osoba na svijetu je Elon Musk. Od početka pandemije njegovo je bogatstvo brutalno naraslo te je, prema posljednjim brojkama s Bloomberga, sada težak nevjerovatnih 236 milijardi dolara.

O kakvim se velikim brojkama radi, najbolje pokazuje usporedba s još dva ultrabogataša čija je vrijednost veća od 100 milijardi dolara - Warrenom Buffetom i Billom Gatesom. Naime, bogatstvo Elona Muska veće je od bogatstva Buffeta i Gatesa zajedno. Buffet se nalazi na desetom mjestu liste bogataša i njegova vrijednost iznosi 103 milijarde dolara, dok je Gates na četvrtom mjestu i "težak" je 130 milijardi dolara.

Drugo mjesto pripada Muskovom suparniku Jeffu Bezosu (197 milijardi dolara), dok je na trećem mjestu Bernard Arnault sa 164 milijarde dolara. On i Buffet jedine su osobe na listi top 10 milijardera koji bogatstvo nisu ostvarili na tehnološkom tržištu. Usprkos svim problemima s Facebookom i milijardama koje je (kratkotrajno) izgubio, Mark Zuckerberg nalazi se na sedmom mjestu sa 121 milijardom dolara, a ispred njega su osnivači Googlea, piše Bloomberg.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...