U CENTRU BEOGRADA OSVANULI PLAKATI: "Vučiću, vrati vino ujka Donaldu"

Autori ovih plakata, kao i onih od s kraja septembra na kojima je pisalo „Vučiću, vrati kamilu“ je  pokret “Ljubav, vera, nada”, potvrdio nam je predsjednik te organizacije Nemanja Šarović.

  • Regija

  • 16. Okt. 2021  16. Okt. 2021

  • 0

U ulici kralja Milana u centru Beograda na više mjesta izljepljeni su plakati na kojima piše "Vučiću, vrati vino ujka Donaldu".

Najviše plakata je u samoj blizini Predsjedništva Srbije na Andrićevom vencu, gdje boravi predsjednik Aleksandar Vučić, a jedan je zalijepljen i na zgradu Agencije za sprečavanje  korupcije.

Autori ovih plakata, kao i onih od s kraja septembra na kojima je pisalo „Vučiću, vrati kamilu“ je  pokret “Ljubav, vera, nada”, potvrdio nam je predsjednik te organizacije Nemanja Šarović.

On je rekao da će sutra u 11 sati ispred zgrade Predsjedništva održati konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti javnosti šta je, kako kaže, Vučić sve ukrao.

Podsetimo, Šarović je u ranijoj izjavi za Nova.rs rekao da je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, protivzakonito zadržao, odnosno ukrao, poklon koji je dobio od predstavnika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

“Došao sam do fotografije kad on prima kamilu i ona je zlatna. Arapima je kulturološki blisko da daju zlatne poklone. Pogledajte kutiju u kojoj se poklon nalazi, ona sama vredi neuopredivo više od tih 400 dinara”, ističe Šarović, odgovarajući na naše pitanje kako vidi to što je tadašnji ministar odbrane, Aleksandar Vučić prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije da je dobio plastičnu kamilu, piše Nova.rs.

“Nezamislivo je da mu neko pokloni plastičnu kamilu i da bi on zadržao to. Da nije istina ovo što govorim, Vučić bi kroz svoju propagandnu mašineriju učinio sve da demantuje ovo što ja tvrdim. Ovo je dokazano i on ne može da izmeni izveštaj koji je predao pre osam godina. Kamila je od čistog zlata i zato ju je zadržao”, napomenuo je Šarović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...