POVRATAK RIGIDNOG HERCEGOVCA: Nakon političkog debakla, Milijan Brkić Vaso osnovao firmu i krenuo u biznis, sve je povezano sa još jednim političarom iz BiH

Milijan Brkić doživio je poraz na unutarstranačkim izborima na kojima se kandidirao za mjesto potpredsjednika HDZ-a, a na parlamentarnim izborima nije bio na listi HDZ-a.

  • Regija

  • 17. Okt. 2021  

  • 0

Milijan Brkić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, nakon potpune političke marginalizacije i gubitka svih pozicija u stranci i izvršnoj vlasti, krenuo je u novi biznis te je u osnovao firmu pod nazivom Alfa Strategy d.o.o. za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.

Kompaniju je osnovao na zagrebačkoj adresi na kojoj je i prijavljen. Direktor firme je Božo Krmek, koji je direktor i u tvrtki Powerplay Advisory d.o.o. u vlasništvu Višeslava Vukojevića, sina nekadašnjeg ustavnog suca Vice Vukojevića i poslovnog partnera Zorana Gopca, koji je s Brkićem također u prijateljskim odnosima. Lani su mediji pisali kako se Brkić zaposlio upravo u toj tvrtki.

Svoju prvu firmu Brkić je osnovao ove godine, a registrirana je za cijeli niz djelatnosti s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, piše „Jutarnji list“.

Vukojevićeva je firma osnovana je 2018. godine i registrirana je također za savjetničke i konsultantske usluge, a lani je imala prijavljena dva zaposlenika i u njoj je Božo Krmek direktor, a povezan je s još pet pravnih subjekata. Ta kompanija je 2020. godine prijavila 1,3 miliona kuna prihoda te dobit od 353,900 kuna, a dva zaposlena, prema podacima s poslovnih servisa, imala su prosječnu plaću od 8.132 kune(Oko 2.100 KM, op. „SB“).

Podsjetimo, Milijan Brkić doživio je poraz na unutarstranačkim izborima na kojima se kandidirao za mjesto potpredsjednika HDZ-a, a na parlamentarnim izborima nije bio na listi HDZ-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...