ZABORAVITE NA MESSIJA, CAMP NOU SLAVI NOVU ZVIJEZDU: Barcelona razbila Valenciju, a mladi napadač zasjenio premijerni nastup Aguera

U derbiju devetog kola španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je Camp Nou pobijedila Valenciju sa 3:1 prekinuvši niz od dva uzastopna poraza.

  • Sport

  • 18. Okt. 2021  

  • 0

Barca je u zadnjih šest nastupa zabilježila samo jednu pobjedu, pri čemu je zadnje dvije utakmice izgubila, u Ligi prvaka od Benfice (0:3), a potom u prvenstvu od Atletico Madrida (0:1).


Novi poraz dodatno bi pokvario ne baš blistavu situaciju na Camp Nou. Srećom, po navijače katalonskog kluba, Barca je protiv Valencije slavila sa 3:1 i "kupila" malo mira.

No, nije počelo dobro po Katalonce. Gosti su poveli u 5. minuti golom Josea Gaye, a u 13. je izjednačio Ansu Fati. Do kraja poluvremena Barca je uspjela okrenuti rezultat, a za 2:1 je zabio Memphis Depay iz kaznenog udarca u 42. minuti. U nastavku je utakmica bila otvorena, a susret je prelomio Philippe Coutinho pogodivši u 85. minuti za 3-1. Prvu utakmicu u dresu Barce odigrao je Sergio Aguero.

Zvijezda večeri i prvo ime utakmice definitivno je sinoć bio Ansu Fati, 18-godišnja Barcelonina nada koja je upisala svoj prvi start za Katalonce još od studenog prošle godine. Mladi je Španjolac sjajno zabio, a onda i iznudio jedanaesterac za drugi pogodak domaćina za vodstvo 2:1 na poluvremenu. Uz to je lijepo zaprijetio u još nekoliko situacija. Ipak, Fatija se pod svaku cijenu želi sačuvati pa je izašao vrlo rano u drugom dijelu, u 59. minuti.

Kliknite na video kako bi pogledali sve golove.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...