MUNJEVITA AKCIJA PRIPADNIKA SIPA-e: Pretresi na 12 lokacija na području Tuzlanskog kantona

Policijski službenici SIPA-e su na terenu, a pretresi su u toku.

  • Vijesti

  • 18. Okt. 2021  18. Okt. 2021

  • 2

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) vrše pretrese na 12 lokacija na području opštine Kladanj, zbog sumnje u krivično djelo neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem.

Portparol SIPA-e Jelena Miovčić rekla je za BHRT da se operativna akcija kodnog imena "Bratilo" provodi s ciljem pretresanja prostorija koje koristi jedno osumnjičeno lice, a u svrhu izuzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokazi za počinjenje krivičnog djela.

Akcija se provodi u skladu sa naredbom Općinskog suda u Živinicama, a pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona uz pružanje pomoći policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...