JOVO, NANOVO: Odgođeno suđenje u slučaju "Krunić" zbog...

...izmjene dva nova člana sudskog vijeća.

  • Hronika

  • 18. Okt. 2021  18. Okt. 2021

  • 0

Suđenje optuženima za ubistvo Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i ranjavanje Gorana Ilića počelo je ispočetka u banjalučkom Okružnom sudu ali je odgođeno zbog izmjene dva nova člana sudskog vijeća.

U ovom slučaju optuženi su Benedi Đukanović, Emilio Baldo i Rodoljub Gajić, kojeg terete za pomaganje.

Pretres je ranije odgađan zbog bolesti člana vijeća, te je u skladu sa zakonom sudski proces počeo iznova čitanjem optužnice.

Odbrana je tražila da se nove sudije izjasne da li su u toku sa ovim predmetom, a Branimir Jukić predsjednik vijeća zatim je dao pauzu od pet minuta kako bi se konsultovao sa novim članovima sudskog vijeća.

On je po povratku izjavio kako nije zakonska obaveza članova vijeća da se izjašnjavaju o tome da li su u toku ili ne sa predmetom, pa je ujedno pozvao advokate optuženih da se izjasne da li su saglasni sa čitanjem izvedenih dokaza.

Odbrana je predložila odgodu suđenja, a sudija Jukić je rekao da će suđenje početi ispočetka.

Slaviša Krunić i Žarko Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima kod Laktaša.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...