MODRIĆ VIDNO IZNERVIRAN POSLJEDNJIM PRIJEDLOGOM FIFA-e: "Ništa ne pitaju nas igrače"

Smatra da FIFA ne sluša glas nogometaša te da krovna svjetska nogometna organizacija radi sve po svome.

  • Sport

  • 18. Okt. 2021  

  • 0

Real Madrid u utorak od 21 sat gostuje kod Šahtara u trećem kolu Lige prvaka. Uoči utakmice presicu je odradio hrvatski kapiten Luka Modrić. Na repertoaru se našla i tema o organizaciji Svjetskog prvenstva svake dvije godine, a Modrić nije zvučio oduševljeno govoreći o toj potencijalnoj promjeni.

Smatra da FIFA ne sluša glas nogometaša te da krovna svjetska nogometna organizacija radi sve po svome.

"Za mene Svjetsko prvenstvo svake dvije godine nema smisla. Ono je posebno jer ga svi čekaju četiri godine. FIFA ništa ne pita igrače. Pokušava sve izvesti bez pitanja. Da budem iskren, ne želim gledati Svjetsko prvenstvo svake dvije godine."

Modrić je 2018. godine osvojio Zlatnu loptu, a ove je godine među kandidatima za osvajanje. Ipak, jedan od većih favorita je njegov suigrač Karim Benzema.

"Ima tu nekoliko kandidata. Karim je jedan od njih i nadam se da će pobijediti. Uvijek je bio na vrhunskoj razini i konačno je osvojio titulu s Francuskom, što je vrlo važno."

Real je u drugom kolu Lige prvaka šokantno poražen od Sheriffa na Santiago Bernabeuu.

"Nemamo više prostora za pogrešku nakon tog poraza. Nakon međunarodne pauze smo jako dobro trenirali. Spremni smo za utakmicu i siguran sam da ćemo biti sjajni."

Novinari su Modrića pitali je li Realov vezni red (Kroos - Casemiro - Modrić) bolji od nekadašnjeg Barceloninog veznog reda sastavljenog od Xavija, Inieste i Busquetsa.

"Ne volim uspoređivati. Oni su napravili puno za Barcelonu i Španiju, ali i mi smo za Real Madrid. Neka drugi kažu ko je bolji."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...