KRALJICA ELIZABETA KULTURNO ODBILA NAGRADU: "Star si onoliko…”

Elizabeta II. u zadnje vrijeme učestvuje u mnogim javnim događajima

  • Šareni svijet

  • 19. Okt. 2021  

  • 0

Kraljica Elizabeta II., kojoj je 95 godina, odbila je nagradu za starije osobe koju dodjeljuje britanski časopis jer misli da ne ispunjava uslove za nju, piše u utorak The Oldie.

Časopis koji se predstavlja kao "laka" alternativa medijima "opsjednutim mladosti i slavom" otkrio je da je Buckinghamskoj palači predložio da nagradu "The Oldie of the Year" ("Starija osoba godine") uruči kraljici koja je na prijestolju već gotovo sedam desetljeća.

U utorak je list objavio pismo poslano 21. avgusta iz škotskog dvorca Balmoral, gdje kraljica boravi krajem ljeta, s potpisom zamjenika njezina ličnog sekretara Toma Laing-Bakera.

"Njezino Veličanstvo misli da si star onoliko kako se osjećaš i stoga misli da ne ispunjava uslove za nju", navodi se u pismu.

Pošto je duže vrijeme provela u izolaciji u dvorcu Windsor blizu Londona i unatoč nagađanjima da će se povući nakon smrti supruga Philipa, Elizabeta II. u zadnje vrijeme učestvuje u mnogim javnim događajima. Prošle sedmice je viđena u javnosti kako hoda sa štapom, prvi put od 2004.

Philip koji je umro u aprilu u 99. godini, primio je nagradu "Oldie" 2011. prilikom svog 90. rođendana, piše Hina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...