ABDULAH SIDRAN PODSJEĆA: Odlučio da na Facebooku objavljuje određeni sadržaj, evo o čemu je riječ…

"U Dejtonskom mirovnom sporazumu ne postoje nikakvi konstiutivni narodi!!!

  • Mini market

  • 20. Okt. 2021  20. Okt. 2021

  • 1

Abdulah Sidran - književnik, pjesnik, akademik, scenarista, autor najčitanijih knjiga i najgledanijih i nagrađivanih filmova koji su promijenili tok bh. kinematografije, odnedavno je i Facebook analitičar.

Sidran objavio fotografiju i naveo: "Odlučio sam da ovo kačim barem tri puta mjesečno."

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

"U Dejtonskom mirovnom sporazumu ne postoje nikakvi konstiutivni narodi!!!

U Preambuli Aneksa 7. što je de facto Ustav BiH, u originalnu napisanom na engleskom, koji je kao takav jedini pravno validan, piše ovako:

"Bošnjaci, Hrvati i Srbi, kao sastavni - ustavotvorni narodi (zajedno sa ostalima) i građani Bosne i Hercegovone, ovim određuju da je Ustav BiH sljedeći", objavio je Sidran fotografiju na svom Facebook profilu.

ODLUČIO SAM DA OVO KAČIM BAREM TRI PUTA MJESEČNO

Objavljuje Abdulah SidranPonedjeljak, 18. listopada 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...