KRIZNI ŠTAB DAO SAGLASNOST: "Zmajevi" protiv Finske pred punim tribinama na...

...stadionu "Bilino polje" u Zenici.

  • Sport

  • 20. Okt. 2021  20. Okt. 2021

  • 0

Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK dao je saglasnost Nogometnom savezu BiH da se kvalifikaciona utakmica za Svjetsko prvenstvo između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Finske može odigrati uz prisustvo maksimalnog broja gledalaca na stadionu Bilino polje.

Na utakmici će za gledaoce važiti princip vakcinisan-prebolio-testiran (VPT).

“Saglasili smo se da se utakmica prvi put od početka pandemije odigra pred punim tribinama, ali insistiramo na poštivanju osnovnih epidemioloških mjera koje će odrediti Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica”, rekao je ministar Jupić.

Ovo znači da će navijači morati predočiti negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati, potvrdu o prebolovanom Covidu-19 ne stariju od šest mjeseci ili potvrdu o potpunoj vakcinaciji.

Podsjetimo, utakmica će biti odigrana 13. novembra s početkom u 15 sati.

Ministar zdravstva i predsjednik KŠ ZDK dr. Adnan Jupić rekao je da zasad u ZDK nije planirano uvođenje restriktivnijih mjera, ali da se insistira na pojačanom nadzoru provođenja postojećih mjera od inspekcije i policije.

“Krizni štab je usvojio informaciju o epidemiološkoj situaciji koju je proslijedio Vladi ZDK-a, s prijedlogom da produži primjenu dosadašnjih mjera za još 14 dana uz pojačanu kontrolu njihovog provođenja.”, rekao je Jupić.

(Fena) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...