POLITIČKA ATMOSFERA U VUČIĆEVOM SNS-u DOVEDENA DO TAČKE KLJUČANJA: "Biljana, izdaj Nebojšu Stefanovića..."

Ukoliko Biljana Popović uskori ne promijeni stranu i otvoreno se ne stavi u službu Vučića, i nju će uskoro sačekati ista sudbina.

  • Regija

  • 20. Okt. 2021  

  • 1

"Biljana, ili se distanciraj ili ideš i ti s njima" - ovako Aleksandar Vučić i vrh Srpske napredne stranke uslovljavaju Biljanu Popović, članicu Predsjedništva SNS-a, da izda bivšeg šefa u Ministarstvu unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i naprednjačku koleginicu Dijanu Hrkalović, piše portal Direktno.rs.

Nekadašnja državna sekretarka u MUP-a sada se nalazi na istoj poziciji, ali u ministarstvu građevine i saobraćaja, gdje kao pomaže Tomislavu Momiroviću. Već smo pisali o tome da je ona poslata u to ministarstvo koje je ranije vodila Zorana Mihajlović, kako bi pronašla kompromitujući materijal ili nepravilnosti u radu.

Očigledno je da Vučić ima povjerenja u ovu ženu sa poganim jezikom, koja je izgovorila jednu od najmonstruoznijih rečenica "Gdje ste vi bili kad vam je kćerka ubijena", a da ne spominjemo svakodnevni rad na društvenim mrežama, otvorena pisma i uvrede i laži s mjesta Glavnog odbora SNS, upućene opozicionarima i svima koji ne misle kao ona.

Ekipa iz SNS se lako odrekla uhapšene Dijane Hrkalović, doskorašnje uzdanice i ljubimice predsjednika. Isto je učinila i sa Aleksandrom Jovičićem, bivšim predsjednikom opštine Palilula, kadrom dr Nebojše Stefanovića. Direktor policije Vladimir Rebić je "riješen", i Biljanu će još lakše, ako ona ne promeni odijelo.

Međutim, nije ni ona naivna. Nekadašnja TV spikerka uslovila je naprednjake da mora imati još bolju poziciju u vlasti od sadašnje, pa je poželjela ni manje i ni više, nego ministarsku fotelju!

Ali, nije računala da će naići na stativu - ipak je toliko iskompromitovana u javnosti - laže, gubi tužbe na sudu, petlja sa luksuznim stanom na Vračaru plaćenim 400.000 eura, da se čak i vrh SNS toga stidi! I to joj je rečeno.

Sadašnji ministar odbrane je sljedeći na listi za veliko hapšenje i suđenje u javnosti, u to nema sumnje. Čim se izbori približe, otvorit će se nova afera potrebna Vučiću, a ko bi to mogao biti nego "izdajica i američki špijun", kako su ga okarakterisali režimski mediji.

Ukoliko Biljana Popović uskori ne promijeni stranu i otvoreno se ne stavi u službu Vučića, i nju će uskoro sačekati ista sudbina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...