SIPA NA AMERIČKOM UNIVERZITETU U BIH: Oduzimaju dokumentaciju zbog…

...postojanja osnova sumnje da su direktor Američkog univerziteta i druga lica počinila krivična djela „Prevara“, „Posebni slučajevi krivotvorenja isprava“,  „Porezna utaja“  i „Pranje novca“.

  • Vijesti

  • 21. Okt. 2021  21. Okt. 2021

  • 3

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, postupajući po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo danas vrše privremeno oduzimanje dokumentacije iz Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Navedene aktivnosti se provede zbog postojanja osnova sumnje da su direktor Američkog univerziteta i druga lica počinila krivična djela „Prevara“, „Posebni slučajevi krivotvorenja isprava“,  „Porezna utaja“  i „Pranje novca“.

Više informacija o rezultatima navedenih aktivnosti biće poznato u toku dana”, saopštili su iz SIPA-e.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...