SCHMIDT O DODIKOVIM NAJAVAMA: “Ovo je ozbiljan napad na integritet države BiH, bit ću potpuno jasan...”

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt pozvao je političare na dijalog

  • Mini market

  • 21. Okt. 2021  21. Okt. 2021

  • 13

Visoki predstavnik u BiH, Christian Schmidt komenarisao je trenutnu političku situaciju u našoj zemlji s posebnim osvrtom na najave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će RS povući saglasnosti za formiranje Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kao i da će zabraniti rad Obavještajno sigurnosne agencije BiH u tom entitetu.

- Ovo je ozbiljan napada na integritet države Bosne i Hercegovine onakve kako je uređena, dogovorena i postoji na osnovu Dejtonskog mirovnog sporazuma. Bit ću potpuno jasan: Pravo RS-a kao entiteta unutar Bosne i Hercegovine da ostvaruje svoja prava niko ne osporava. Dakle, argumentacija kako je, da bi se zaštitila prava Republike Srpske, neophodno prekršiti ustavna prava države, apsolutno je pogrešna, naglasio je Schmidt i pozvao na dijalog domaće političare.

- Ako postoje problemi ili sporna pitanja neophodno je razgovarati o njima. Koje nadležan za koju rijeku ili jezero, razgovarajmo o tome. Nemojmo to koristiti za razaranje funkcionalne države, poručio je visoki predstavnik u BiH za Al Jazeeru.

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...