OLAF SCHOLZ POSTAJE KANCELAR: Evo kada će biti formirana Vlada SR Njemačke

Visoki zvaničnici ovih stranaka rekli su da su optimisti u vezi sa uspjehom razgovora.

  • Svijet

  • 21. Okt. 2021  

  • 0

Tri njemačke stranke koje rade na formiranju nove koalicione vlade žele da završe razgovore do kraja novembra i izaberu socijaldemokratu Olafa Scholza za kancelara u sedmici koja počinje 6. decembra, izjavili su danas stranački zvaničnici.

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije(SPD) Lars Klingbeil rekao je na početku formalnih razgovora sa Zelenima i Strankom slobodnih demokrata (FPD) da je cilj da radne grupe podnesu izvještaj o 22 posebne politike do 10. novembra.

Visoki zvaničnici ovih stranaka rekli su da su optimisti u vezi sa uspjehom razgovora.

Konzervativni blok odlazeće kancelarke Angele Merkel zauzeo je drugo mjesto na izborima prošlog mjeseca.

SPD i Zeleni bliske su stranke po svojoj progresivnoj ideologiji, ali je FDP tradicionalno bliži konzervativcima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...