BURNO U EUROPSKOM PARLAMENTU, OŠTRE KRITIKE ZASTUPNIKA: "Pogledajte zadnja dešavanja u Bosni i korake koje čini Dodik. Ti koraci vode u moguće cijepanje zemlje..."

Poslanici u parlamentu EU iz Austrije traže da europska komisija odlučnije reaguje.

  • Vijesti

  • 22. Okt. 2021  

  • 2

Poslanik Socijaldemokratske partije Austrije u EU parlamentu Andreas Schieder uputio je oštre kritike prema Europskoj komisiji i komesaru za proširenje i susjedstvo Oliveru Varhelyi zbog pasivnog odnosa prema zemljama zapadnog Balkana, a posebno prema Bosni i Hercegovini.

“Pogledajte zadnja dešavanja u Bosni i korake koje čini Dodik. Ti koraci vode u moguće cijepanje zemlje. Ja ne razumijem pasivnost i nedjelovanje komisije. Mi moramo konačno djelovati i spriječiti da zbog nacionalizma čitav Balkan postane žarište.”

Osim kritika zbog nedjelovanja u slučaju Bosne i Hercegovine osvrnuo se i na nedemokratske prakse u susjednoj Srbiji pogotovo sto se tiče slobode medija, prenosi N1.

Ahmed Husagić ispred Pokreta Snaga Domovine tražio je “odlučne akcije od EU i Amerike”:

“Smatram da je vrlo važno targetirati a zatim koncentrisati i sinhronizovati kapacitete pro-bosanskohercegovačkih partija ali i pojedinaca u pogledu zagovaranja u zapadnim zemljama kako bi protivustavno djelovanje radikalnih političkih partija i pojedinaca, na prvom mjestu mislim na SNSD-a i Milorada Dodika bilo sprječeno i sankcionisano. Mi ćemo kao pokret pokrenuti određene aktivnosti u tom pravcu. Smatram da bez odlučne akcije Europske unije i Amerike djelovanje ovih radikalnih elemenata može dovesti do nesagledivih posljedica", kazao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...