POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG DIREKTORA ENERGOINVESTA ENESA ČENGIĆA: "Optuženi se tereti da je..."

"...od novembra 2011. do februara 2016. godine, u svojstvu direktora Energoinvesta, nenamjenski trošio novac sa odobrenih biznis kartica."

  • Vijesti

  • 22. Okt. 2021  22. Okt. 2021

  • 2

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Enesa Čengića zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

"Optuženi se tereti da je od novembra 2011. do februara 2016. godine, u svojstvu direktora Energoinvesta, nenamjenski trošio novac sa odobrenih biznis kartica i to za kupovinu roba i usluga koje se ne mogu dovesti u vezu sa poslovanjem preduzeća. Na taj način je oštetio Energoinvest u iznosu od 43.847,29 KM", saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, prenosi Faktor.

Čengiću je mandat direktora Energoinvesta istekao 26. februara 2016. godine.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...