DETALJI TRAGEDIJE U HRVATSKOJ: Poginula je cijela porodica iz Srbije...

Vozač kamiona hrvatskih registracija je silazio s autoceste, a u nesreći je učestvovalo i privatno vozilo srbijanskih registracija, piše danas zagrebački "Jutarnji list", donoseći detalje stravične nesreće.

  • Hronika

  • 22. Okt. 2021  

  • 0

Blijed u licu kao kreč i u totalnom šoku dočekao je 25-godišnji vozač kamiona s prikolicom danas poslije 16 sati policiju i Hitnu pomoć nakon što je, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, učestvovao u saobraćajnoj nesreći kod Okučana, a u kojoj su život izgubile tri osobe, piše "Jutarnji list".

Kako doznaje "Jutarnji list", oko 16 sati do nesreće je došlo na sjevernom pravcu autoceste A3 i to u trenutku dok je 25-godišnji vozač kamiona hrvatskih oznaka, a na koji je bila zakačena prikolica na sprat za prijevoz vozila, namjeravao sići s autoceste.

No u tom je trenutku, došlo do sudara sa vozilom srbijanskih nacionalnih tablica u kojem su bila dvojica mladića starih 38 i 35 godina i jedna djevojka, navodno članovi iste porodice iz Srbije. Od siline naleta, podlegli su nažalost ozljedama zadobivenima na mjestu tragedije.

Hrvatski vozač kamiona trenutno se nalazi u policiji na istraživanju kako bi se čula njegova strana priče i usporedila s dinamikom utvrđenog užasa na mjestu nesreće. Neslužbeno doznaje "Jutarnji list" da je prošao alkotest, ali će finalnu riječ dati analiza krvi i urina koji će mu biti izuzeti narednih sati.

Također, tijela tragično preminulih osoba po dovršetku očevida bit će odvezena na obdukciju u bolnicu kako bi se potvrdili njihovi identiteti kao i uvidjelo je li možda vozaču srbijanskog vozila pozlilo tokom vožnje ili je, pak, nešto drugo kumovalo tragediji poput kvara na vozilu, puknuća gume, sklizave ceste od kiše...

Damir Brezić iz PU brodsko-posavske rekao je kratko da je policijski uviđaj u toku te da se intenzivno utvrđuju sve okolnosti tragedije i pokušava stupiti u kontakt s članovima obitelji tragično preminulih.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...