SPAS U POSLJEDNJI ČAS: Kako je jedna Sarajka spasila malenu sovu (VIDEO)

Kada je vidjela da vrane napadaju malenu sovu usred grada morala je reagovati.

  • Šareni svijet

  • 22. Okt. 2021  

  • 0

Nekoliko građana Sarajeva uspjelo je jučer brzom reakcijom spasiti sovu od napada vrana. Ona je sada smještena u jednu veterinarsku stanicu u glavnom gradu BiH gdje se vodi računa o njenom oporavku, a jedna od građanki koja je pomogla u spašavanju ove ptice na Facebooku je opisala kako se sve desilo.

Kako je napisala Željka Vojinović, nikada nije bila preveliki ljubitelj ptica, ali kada je vidjela da vrane napadaju malenu sovu usred grada morala je reagovati.

“Zajedno s nekim kolegama i slučajnim prolaznicima (sve dobri ljudi) uspjeli smo je spasiti i prebaciti do veterinara. Sada držimo fige da se oporavi”, navela je Željka.

Nikad ne reci nikad - Sova i ja Često sam znala reći da uopće ne volim ptice, da su mi odvratne. Sve do dana kada sam...

Objavljuje Zeljka VojinovicČetvrtak, 21. listopada 2021.

Ispričala je da svaki dan zove veterinara kako bi saznala u kakvom je stanju sova i oporavlja li se te da joj on uzvraća i fotografijama “te ljepotice”, kako je nazvala Željka.

“Nadamo se da će biti dobro i da će je uspjeti vratiti u njenu prirodu. A ja stalno mislim na njene lijepe okice dok sam je milovala i govorila joj da će biti dobro. Pa sada vidi šta ti sve može uljepšati život”, poručila je Željka.

Ova sugrađanka je objavila i videozapis na kojem ova malena sova jede dan poslije njenog spašavanja, piše N1.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...