MIJATOVIĆ LJUT ZBOG ODLASKA DODIKA U BEOGRAD: “Adresa za sve razgovore o državi su institucije BiH”

Vučić je najavio i da se naredenih sedmica namjerava sastati i sa Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom SDA.

  • Mini market

  • 23. Okt. 2021  23. Okt. 2021

  • 2

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović, oglasio se na svom Facebook profilu gdje je komentarisao odlazak Milorada Dodika u Beograd kod predsjedika Srbije Aleksandra Vučića.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti.

“ADRESA ZA SVE RAZGOVORE O UNUTRAŠNJIM PITANJIMA BIH SU INSTITUCIJE BOSNE I HERCEGOVINE!!!”

“Svjedoci smo posljednjih godinu dana intezivnih diskusija o BiH van institucija Bosne i Hercegovine, pa ne rijetko i mimo granica BiH.

Bosna i Hercegivina je nezavisna država i punopravna članica Ujedinjenih Nacija i ima svoje institucije definisane Ustavom.

Usljed ponovnih najava pojedinih lidera iz susjedstva, želim bez dileme napomenuti da adresa za razgovor i rješavanja ustavne krize u kojoj se nalazimo nisu Beograd, Zagreb ili Ankara, već isključivo institucije BiH.

Zbog upornog izbjegavanja institucija BiH smo i došli u ovu krizu, za koju su odgovorni kako etno-nacionalni lideri tako i dio međunarodne zajednice”, poručio je Mijatović.

ADRESA ZA SVE RAZGOVORE O UNUTRAŠNJIM PITANJIMA BIH SU INSTITUCIJE BOSNE I HERCEGOVINE Svedoci smo poslednjih...

Objavljuje Vojin MijatovicSubota, 23. listopada 2021.

Podsjećamo, Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, danas će se u Beogradu sastati sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, a ranije je najavljeno da će razgovarati o svim aktuelnim temama.

Vučić je najavio i da se naredenih sedmica namjerava sastati i sa Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom SDA.

Vučić je odgovarajući na novinarsko pitanje da li će Srbija imati određene posljedice ukoliko bi SAD uvele sankcije Dodiku istakao da je bio i ostao protivnik sankcija jer se njima ništa ne rješava.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...