VUČIĆEVA REAKCIJA NA PISMO ČLANOVA EVROPSKOG PARLAMENTA ZBOG DODIKOVOG DJELOVANJA: Spominjao vješanje i skok u Dunav

I večeras je, tokom pres konferencije nakon susreta s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom govorio o "sličnim temama".

  • Vijesti

  • 23. Okt. 2021  23. Okt. 2021

  • 5

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je tokom beogradskog sastanka sa ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom kazao "da bi, u slučaju da nisu izgradili gasovod sa Rusijom, mogao samo da uzme konopče da se objesi".

I večeras je, tokom pres konferencije nakon susreta s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom govorio o "sličnim temama".

Na upit novinara šta misli o pismu osam članova Evropskog parlamenta u kojem se traži hitna reakcija Evropske unije protiv secesionističke politike koja dolazi iz RS-a, Vučić je odgovorio da ne zna ništa o tom pismu, niti ga zanima i upitao da li bi trebali zbog toga da se objese ili skoče u Dunav.

- Kad bih slušao šta evroparlamentarac Viola fon Kramon priča, kad bi nju slušali, odavno bismo se obesili svi, pošto ne pričam o ostalim predstavnicima političkih stranaka na ovim konferencijama, ostali bi samo ovi iz jedne zelene agende da žive, a svi ostali bi mogli da skočimo u Dunav. A o Kosovu da ne pričam, to bi bila zabranjena reč na teritoriji Republike Srbije - rekao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...