DANAS JE PRAZNIK ZA SVE LJUBITELJE FUDBALA, ČESTITAMO: Prvo Barcelona - Real, pa onda još tri velika derbija

Prvi je ovo El Clasico koji Barcelona igra poslije odlaska Lionela Messija, a Kraljevi su odavno zaboravili da je Cristiano Ronaldo bio njihov član.

  • Sport

  • 24. Okt. 2021  24. Okt. 2021

  • 0

Zaljubljenici fudbala širom svijeta odgodit će obaveze ostavljene za poslijepodnevne sate, udobno se smjestiti u fotelju, zarobiti daljinski upravljač i birati koji evropski derbi će gledati, a danas ih je pregršt.

Već od 16.15 sati na rasporedu je najveći španski, ali i svjetski okršaj, sudar poljuljane Barcelone i Real Madrida na Nou Campu.

Prvi je ovo El Clasico koji Barcelona igra poslije odlaska Lionela Messija, a Kraljevi su odavno zaboravili da je Cristiano Ronaldo bio njihov član. Nekad sudar Ronalda i Messija, danas nekih novih zvijezda koje obećavaju, prenosit će Arena Sport 2.

Cristiano Ronaldo bit će sudionik najvećeg engleskog derbija. Od 17.30 sati na Old Traffordu snage će odmjeriti Manchester United i Liverpool. Susret prenosi Sport Klub.

Jedan od velikih derbija igrat će i Edin Džeko. Sudar Intera i Juventusa, popularni Derby d'Italia na rasporedu je od 20.45 sati. Arena Sport 2 prenosit će susret iz Milana.

Francuska policija u pripravnosti dočekuje Le Classique, duel Marseillea i PSG-a, koji obično na terenu i van njega garantuje haos. Obračun najvećih francuskih klubova počinje u 20.45 sati, uz prijenos na Areni Sport 4.

Pozitivno je što će se svi derbiji igrati pred punim tribinama, što će biti poseban motiv za fudbalere koji su željni pravog fudbalskog ambijenta, huka s tribina, atmosfere...

(Faktor) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...