HDZ OŠTRO OSUDIO INCIDENT: Polomljen spomenik poginulim pripadnicima HVO-a u Vitezu

HDZ BiH je oštro osudio incident navodeći kako se radi o napadu vandala i primitivaca.

  • Društvo

  • 24. Okt. 2021  

  • 0

Spomen-obilježje poginulim veteranima HVO-a nedaleko od Viteza oskvrnavljeno je tokom protekle noći, što je izazvalo oštra reagovanja tamošnjih hrvatskih dužnosnika i HDZ-a BiH, javlja novinska agencija HINA.

Policija je provela uviđaj na spomen-obilježju poginulim pripadnicima Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) u mjestu Gaćice kod Viteza, gdje su pod okriljem noći nepoznati počinitelji polomili metalnu ogradu i uništili postavljeni kamen.

Proteklih nekoliko sedmica ovo je spomen-obilježje bilo posve obnovljeno, u što su utrošena značajna finansijska sredstva.

Načelnik Viteza Boris Marjanović izrazio je očekivanje da će počinitelji brzo biti otkriveni te izrazio podršku stanovnicima naselja Gaćice.

"Vjerujemo da je ovo izraz neodgojenih pojedinaca kojima ništa nije sveto, a ne organizirani napad na hrvatska znamenja", piše u reagiranju načelnika Marjanovića.

HDZ BiH je oštro osudio incident navodeći kako se radi o napadu vandala i primitivaca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...