HRVATI NE DAJU KUNU: U Hrvatskoj skupljaju potpise širom zemlje za referendum protiv eura

Također, traže da dio Ustava bude i da odluku o promjeni novčane valute u Hrvatskoj donose birači na referendumu.

  • Regija

  • 24. Okt. 2021  24. Okt. 2021

  • 2

Inicijativa "Zaštitimo hrvatsku kunu" danas je na Trgu bana Jelačića u Zagrebu počela sa skupljanjem potpisa građana za raspisivanje referenduma kojim, kako kažu, hrvatskom narodu žele omogućiti da sami odlučuju o vlastitoj novčanoj valuti.

Kako prenose hrvatski mediji, potpisi će se prikupljatii na više od 250 lokacija diljem Hrvatske, a građani će se izjašnjavati jesu li za to da u Ustav Hrvatske uđe član koji glasi da je novčana jedinica Republike Hrvatske - kuna, koja se dijeli na stotinu lipa.

Također, traže da dio Ustava bude i da odluku o promjeni novčane valute u Hrvatskoj donose birači na referendumu.

Inicijativu su zajednički pokrenuli Hrvatski suverenisti i Hrvatska stranka prava (HSP) i, prema njeihovim riječima, u narednih 15 dana, koliko iznosi propisani zakonski rok, na više od 250 lokacija diljem zemlje nastojat će prikupiti oko 370.000 potpisa hrvatskih građana.

Taj broj predstavlja 10 posto potpisa od ukupnog broja birača u Hrvatskoj prema popisu iz 2011. godine, kako bi se raspisao referendum na kojem bi građani odlučili jesu li protiv uvođenja eura kao valute.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...