POSLJEDICE TEŠKOG PORAZA: Laschet podnio ostavku na...

...funkciju premijera.

  • Svijet

  • 25. Okt. 2021  25. Okt. 2021

  • 0

Armin Laschet, član Hrišćansko-demokratske unije (CDU), podnio je danas ostavku na funkciju premijera zapadne njemačke pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije.

Laschet (60) bio je na čelu najmnogoljudnije njemačke države od 2017., prenio je Deutsche Wellee.

"Bila mi je velika čast da posljednje četiri godine kreiram politiku koja je Sjevernu Rajnu-Vestfaliju odvela naprijed", rekao je on.

Laschet je naglasio da mu je od preuzimanja dužnosti, nakon što je 2017. CDU pobijedio na pokrajinskim izborima, bilo najvažnije da bude premijer svih građana.

Njegova ostavka je uslijedila nakon što je CDU pod njegovim rukovodstvom pretrpio poraz bez presedana na nedavnim saveznim izborima, a Laschet je bio kandidat ove stranke za kancelara.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...