ZBOG TRAGIČNE SMRTI SEDAM GRAĐANA: U Brčkom proglašen Dan žalosti za...

27. oktobra zastave BiH bit će spuštene na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade i institucija Distrikta.

  • Hronika

  • 25. Okt. 2021  

  • 0

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić donio je odluku o proglašenju 27. oktobra 2021. godine Danom žalosti na području Brčkog, zbog tragične smrti sedam sugrađana koji su stradali u požaru.

Toga dana zastave BiH bit će spuštene na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade i institucija Distrikta, saopćeno je iz brčanske Vlade.

Medijske kuće na području Brčkog i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Podsjetimo, u subotu oko šest sati u kući u Sarajevskoj ulici u Brčkom, izbio je požar u kojem je smrtno stradalo dvoje djece i četiri odrasle osobe.

Nažalost, danas je preminuo petogodišnji dječak, ujedno i sedma žrtva ovog požara, navodi Fena.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...