REŽISER DINO MUSTAFIĆ U NEVJERICI: „Ovakav otvoreni udar na suverenitet BiH, samo u jednom danu, nastavak je ratnog projekta…“

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama, nakon vijesti o sastancima u Beogradu i Zagrebu.

  • Mini market

  • 27. Okt. 2021  

  • 1

Podsjetimo, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se jučer u svom zagrebačkom uredu s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine i liderom SNSD-a.

Iz Milanovićevog ureda saopćeno je kako je sastanak s Dodikom, inače osobom s američke „crne liste“, nastavak aktivnosti predsjednika Hrvatske u cilju stabilnosti i funkcioniranja Bosne i Hercegovine, te ostvarenja legitimnog predstavljanja sva tri konstitutivna naroda u skladu s Dejtonskim sporazumom.

"S tim ciljem predsjednik Milanović je ranije održao sastanke s Bakirom Izetbegovićem, predstavnikom bošnjačkog naroda i Draganom Čovićem, predstavnikom hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini", saopćili su iz Ureda predsjednika RH.

Dodik je u saopćenju oslovljen kao predstavnik srpskog naroda u BiH, a ne kao član Predsjedništva BiH. Ista stvar je učinjena i nakon prošlog susreta Milanovića i Dodika.

Iz Dodikovog kabineta saopćeno je kako je on naglasio da decenijama unazad BiH nema stvarni institucionalni suverenitet, jer četiri stranca, troje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH i visoki predstavnik, destabiliziraju BiH.

"Dodik je ponovio da se zalaže za teritorijalni integritet BiH, ali i povratak izvornom Dejtonu što znači vraćanje nadležnosti entitetima koje su oduzete protivustavnim djelovanjem Kancelarije visokog predstavnika", navedeno je.

Nakon svega oglasio se i bh. režiser Dino Mustafić.

-Ovakav otvoreni udar na suverenitet BiH samo u jednom danu iz Beograda(Čović - Vučić) i Zagreba pokazuje ono što i ptice na grani znaju; ovo je nastavak ratnog projekta Milošević - Tuđman koji se pokušava ostvariti političkim putem u mirnodopskim uslovima, poručio je Musfafić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...