DODIKOVA POSLANICA OTKRILA SVOJE BOLI: “Predstavnički dom postao TURISTIČKA ATRAKCIJA, čim turisti kao što je SCHMIDT mogu govoriti tamo”

Pozivam sve turiste koji dođu u BiH da upute poziv za obraćanje u Predstavničkom domu jer to nije institucija, već turistička atrakcija.

  • Mini market

  • 27. Okt. 2021  27. Okt. 2021

  • 2

Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić prokomentarisala je sutrašnje obraćanje visokog predstavnika Christiana Schmidta u parlamentu BiH istakavši kako je to obično ismijavanje jednog konstitutivnog naroda. 

- Kojim papirom, kojim sertifikatom, kodom Christian Schmidt dokazuje da je on visoki predstavnik? Gdje je potvrda Savjeta bezbjednosti? Obraćanje nekog turiste Predstavničkom domu čisto je omalovažavanje zajedničkih institucija i ismijavanje jednog od konstitutivnih naroda, rekla je Vulić.

Vulić navodi kako je BiH postala zemlja beznađa čim "bilo kakav turista" može govoriti u Predstavničkom domu.

- Pozivam sve turiste koji dođu u BiH da upute poziv za obraćanje u Predstavničkom domu jer to nije institucija, već turistička atrakcija, ocijenila je Vulić.

Ona je rekla da Schmidt nije čak ni pročitao da je Parlamentarna skupština BiH ustanovljena Ustavom BiH i da se sastoji od dva doma - Predstavničkog i Doma naroda, te da se sve zakonodavne odluke donose usvajanjem u oba ova doma.

- Kad već oslovljavate Predstavnički dom kao "vrhovno parlamentarno tijelo", što je netačno, vaše pismo je trebalo proslijediti u sektor za odnose s javnošću koji realizuje posjete gostiju i pojašnjava ulogu i nadležnost Parlamentarne skupštine uz napomene da se posjete organizuju uz najavu putem obrasca na veb-stranici, navela je ona.

Iz parlamenta BiH najavljeno je da je Schmidtovo obraćanje poslanicima Predstavničkog doma predviđeno za sutra u 12.00 sati, prenosi Srna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...