"SB" NA LICU MJESTA: Davor Dragičević stigao u BiH, pogledajte ko ga je dočekao na sarajevskom aerodromu...(FOTO)

Dragičević je najavio da u subotu ide u Banjaluku.

  • Vijesti

  • 27. Okt. 2021  27. Okt. 2021

  • 1

Davor Dragičević stigao je u Sarajevo. Sutra će imati sastanak u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a u subotu ujutro odlazi u Banjaluku. Ovo će biti prvi njegov dolazak nakon što je otišao iz BiH 30. decembra 2019. godine. Novinarima je kazao i to kako su granični policajci obavljali pozive kako bi utvrdili da li će ga uhapsiti ili ne.

“Zvali su telefonom hoće ili neće me uhapsiti, pa nisu. Sarajevo je drugačije. To se vidi po svemu. Po Murizu Memiću, ‘Ranjenom kamenu’. Sve što oni rade, rade s namjerom da spriječi mene i Muriza da dođemo do pravde. Ovo vam je danas pokazatelj da neće uspjeti i da nećemo nikada odustati”, rekao je Dragičević.

Poručio je da ima dvije opcije: “Idem ili kod Davida ili ostajem u BiH kao slobodan čovjek”.

Pozvao je javno Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, piše N1 da ga prilikom prelaska uhapsi. Poručio je kako je sada sve na Tužilaštvu i pravosudnim institucijama BiH.

“Gospodin Muriz i ja znamo ko nam je ubio djecu”, rekao je.

Najavio je da u subotu ide u Banjaluku.

“Oprezan jesam, ali više nema skrivanja, ni bježanja, idemo do kraja. Neće nam Zapad pomoći. U nama je snaga, vidjet ćemo kako će to biti. Moja borba će se nastaviti još žešće, mira neće imati”, poručio je Dragičević.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...