SA KRALJEVSKIH DVORA: Evo koja će unuka naslijediti skupocjeni nakit princeze Diane (FOTO)

Tijara se trenutno nalazi u sefu Dinaninog mlađeg brata Charlesa, koji živi u porodičnoj kući u Althorpu.

  • Show

  • 27. Okt. 2021  

  • 0

Šestogodišnja princeza Charlotte najvjerojatnije će naslijediti većinu nakita iz bogate kolekcije nakita svoje pokojne bake, dok će dio dobiti i četveromjesečna joj sestrična Lilibet Diana Mountbatten-Windsor.

Kao jedine unuke princeze Diane, koju djevojčice nisu imale priliku upoznati, upravo će one dobiti čast čuvati uspomenu na voljenu baku i to kroz nakit i tijare koje će, kada odrastu, nositi.

Dobro upućeni izvori iz palače tvrde kako će Charlotte moći izabrati pojedine komade nakita, ali i da je nekoliko skupocjenih komada stavljeno na stranu upravo za nju. Tako prema pisanju britanskih medija, Charlotte će, čim bude dovoljno stara da je nosi, u naslijeđe dobiti poznatu Dianinu tijaru, čija je vrijednost neprocijenjiva.

Poznata Spencerova tiara najpoznatiji je komad nakita koji je princeza Diana nosila na svoj dan vjenčanja 1981. godine, a potom ju je i nekoliko puta nosila u različitim prilikama.

 alt

Tijara se trenutno nalazi u sefu Dinaninog mlađeg brata Charlesa, koji živi u porodičnoj kući u Althorpu.

'Princ William je blizak s ujakom, stoga ga je već pitao hoće li jednog dana majčinu tijaru moći naslijediti Charlotte. William je svjestan da i njegov ujak ima kćeri, no njih dvoje su dogovorili da će Dijanini najupečatljiviji komadi nakita ipak pripasti najstarijoj unuci', otkrio je dobro upućeni izvor.

Prema kraljevskom protokolu, članice kraljevske porodice ne smiju nositi tijare sve do vlastitog vjenčanja, piše Tportal.hr.

  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...