DODIK KAO NA IGLAMA: Gabriel Escobar u Kongresu, na dnevnom redu i situacija u Bosni i Hercegovini

Uoči obraćanja Escobar je u obraćanju učesnicima Jedanaestog beogradskog sigurnosnog foruma organizovanog u Srbiji preko video linka poručio da “mnogi gledaju na Zapadni Balkan kroz prizmu devedesetih godina, dok Washington to čini kroz prizmu 21. vijeka“.

  • Vijesti

  • 28. Okt. 2021  

  • 2

Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel Escobar govorit će danas u Odboru za vanjske poslove Predstavničkog doma Kongresa o angažmanu američke administracije na Zapadnom Balkanu.

Gabriel Escobar učestvuje u sesiji koju organizuje pododbor za Europu, energetiku, životnu sredinu i visoke tehnologije.

Tijelo broji dvadeset članova od kojih je jedanaest iz redova Demokratske, a devet Republikanske stranke.

Escoba će o američkoj politici prema Balkanu govoriti u trenutku izraženijih tenzija u regionu, najviše na relaciji između Beograda i Prištine, u Crnoj Gori, ali i u Bosni i Hercegovini, piše "Glas Amerike".

Uoči obraćanja Escobar je u obraćanju učesnicima Jedanaestog beogradskog bezbjednosnog foruma organizovanog u Srbiji preko video linka poručio da “mnogi gledaju na Zapadni Balkan kroz prizmu devedesetih godina, dok Washington to čini kroz prizmu 21. vijeka“.

-Želja Sjedinjenih Država je da svih šest zemalja regiona postanu članice Europske unije. To su europske zemlje, među kojima su neke ostvarile ogroman napredak i njihovo priključenje EU ne bi predstavljalo opasnost za postojeće članice Unije, već veliku priliku, kazao je Escobar.

Kao jedan od najvećih izazova Escobar je naveo razgovore političara o problemima iz devedesetih godina, mada je, kako je ukazao, trebalo odavno da budu riješeni.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...