IZETBEGOVIĆ OTKRIO NA ŠTA ĆE UPOZORITI PALMERA: "Imamo dva ozbiljna problema koja se odnose na domove naroda. Prijatelji iz međunarodne zajednice su se odlučili..."

"Probosanski front nije linija manjeg otpora", poručio je jutros u izjavi novinarima lider SDA Bakir Izetbegović, uoči sastanka s predstavnicima američke i evropske delegacije u rezidenciji američkog ambasadora u Sarajevu.

  • Politika

  • 28. Okt. 2021  28. Okt. 2021

  • 12

Izetbegović kaže da su se stvari svele na razgovore i pregovore o Predsjedništvu BiH i domovima naroda. Kad je u pitanju izbor članova Predsjedništva BiH, kako je rekao, tu su stvari urađene po Ustavu i po zakonu. "I to je virtualni problem koji ističe HDZ, ima svoje zahtjeve, ali sve je urađeno po Ustavu i po zakonu".

 -Kad su u pitanju domovi naroda, tu se ne radi ni po Ustavu ni po zakonu, i tu se namjerno prave problemi i blokade od strane SNSD-a na državnom nivou. I kada nije blokiran Dom naroda, onda se obaraju zakoni. Namjerno se proizvodi kriza evo već četvrtu godinu, kazao je Bakir Izetbegović.

Kada je u pitanju federalni Dom naroda, navodi da je to HDZ BiH iskoristio da poništi izbornu volju građana Federacije.

-Dakle, ozbiljna dva problema imamo koja se odnose na domove naroda. Prijatelji iz međunarodne zajednice, medijatori, su odlučili da se fokusiraju na ovaj virtualni problem, a ova dva realna, prava problema, za sada stavljaju u stranu. I krenuli su, po njihovoj procjeni, linijom manjeg otpora.

Trebat će ih uvjeriti danas, i na budućim sastancima, da ono što ide na račun probosanskih stranaka, patriota u BiH, nije linija manjeg otpora. Da bih to postigao, ja ne smijem biti sam. Zato pozivam sve probosanske stranke u Parlamentu, da zajedno sa nama, sa SDA dokažu međunarodnoj zajednici i partnerima u BiH i na Balkanu da je to tako. Dakle, da probosanski front nije linija manjeg otpora, poručio je Izetbegović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...