CURE DETALJI HORORA U SRBIJI: Pritvoren otac osumnjičen da obljubio dvanaestogodišnju kćerku, priznao je sve…

Nakon što je uhapšen, osumnjičeni je saslušan pred višim javnim tužiocem, u prisustvu branioca koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti.

  • Hronika

  • 28. Okt. 2021  28. Okt. 2021

  • 2

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu, odredio je jednomjesečni pritvor za Slađana K. (49) iz okoline Petrovca na Mlavi, zbog sumnje da je obljubio svoju dvanaestogodišnju kćerku.

Pritvor mu je određen da ne bi uticao na svjedoke, da ne bi ponovio djelo za koje se tereti i zbog težine samog djela za koje se sumnjiči, pišu "Novosti".

On je osumnjičen za obljubu nad djetetom zloupotrebom položaja, a za to krivično djelo zakonom je predviđena kazna od tri do 12 godina zatvora.

Nakon što je uhapšen, osumnjičeni je saslušan pred višim javnim tužiocem, u prisustvu branioca koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti.

Tom prilikom, on je opisao šta je radio, ali je to predstavio kao nešto prirodno, što ne podliježe krivičnoj odgovornosti. O tome šta je radio nad svojom kćerkom, osumnjičeni je objavljivao na Facebook-grupi svojim "istomišljenicima", što je primjetio jedan njegov rođak i prijavio policiji, navodi list.

Inače, osumnjičeni ima ukupno petoro djece. Troje je punoljetno, a osim djevojcice od 12 godina ima i dječaka od 10 godina. Dvoje maloljetne djece je smješteno u hraniteljsku porodicu.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...