DOBRE VIJESTI IZ WASHINGTONA: Uskoro bi trebale stići privatne američke investicije…

Značajno je što je kongreskinja Ann Wagner gospodinu Gabrielu Escobaru uputila primjedbe Bosanaca iz njenog distrikta u Saint Louisu u državi Missouri - gdje inače živi najveća grupacija Amerikanaca porijeklom iz Bosne i Hercegovine - na račun neutralnosti gospodina Matthewa Palmera.

  • Društvo

  • 29. Okt. 2021  

  • 0

Dobre vijesti iz Washingtona, ukoliko se, naravno, ostvare: Na Zapadni Balkan trebale bi stići privatne američke investicije. Na političkoj razini Sjedinjene Države isto tako ne odustaju od sankcija prema onima koji urušavaju Bosnu i Hercegovinu. Rečeno je da SAD o tome razgovaraju sa Evropskom unijom.

Za sad je dijalog u fokusu. Značajno je što je kongresmenka Ann Wagner gospodinu Gabrielu Escobaru uputila primjedbe Bosanaca iz njenog distrikta u Saint Louisu u državi Missouri - gdje inače živi najveća grupacija Amerikanaca porijeklom iz Bosne i Hercegovine - na račun neutralnosti gospodina Matthewa Palmera.

Oni su uputili primjedbu koju je kongreskinja Wagner postavila kao pitanje - zašto gospodin Palmer naginje ka riješenju u okviru izborne reforme koja bi favorizirala HDZ i ono što traže Dragan Čović i Milorad Dodik.

Ovo je trenutak kada bosanskohercegovačka diplomatija mora da se probudi i prestane da bude pasivni posmatrač situacije u međunarodnoj areni. Primjetno je, dakle, buđenje političkog Sarajeva iz višegodišnje letargije u kojoj se bespogovorno prihvatalo sve što međunarodna zajednica nudi, tvrdi bh. novinar sa američkom adresom Erol Avdović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...