RIJEČ SVJEDOKA: "Producenti su dozvolili nesiguran filmski set"

Sigurnost je bila “prioritet broj jedan” za Gutierrez (24), koja je bila zaposlena kao oružar i pomoćnik za rekvizite

  • Show

  • 29. Okt. 2021  29. Okt. 2021

  • 0

Oružar Hannah Gutierrez Reed, koja je nadgledala pištolje korištene na snimnju western filma “Rust” (Hrđa), izjavila je da su producenti dozvolili “nesiguran” filmski set i odbacili njen zahtjev da se izvrši obuka i preduzmu druge mjere prije nego što je glumac Alec Baldwin u nesretnom slučaju ubio jednu ženu.

Njeni advokati objavili su prvo saopćenje u njeno ime sedam dana nakon fatalne pucnjave i pogibije Halyne Hutchins na snimanju filma u blizini Santa Fea.

Sigurnost je bila “prioritet broj jedan” za Gutierrez (24), koja je bila zaposlena kao oružar i pomoćnik za rekvizite, navodi se u saopćenju advokata.

Obavljanje oba ta posla “ekstremno joj je otežalo da se fokusira na posao oružara”, dodaje se u saopćenju i naglašava da se Gutierrez borila za obuku i dane za vježbanje rukovanja oružjem, kao i da se pripremi seta za scenu sa pucnjavom posveti odgovarajuće vrijeme.

Na kraju su to “odbili produkcija i njeno odjeljenje”, napominju advokati.

Vlasti u Santa Feu vode istragu o tragediji i navode da ne odbacuju mogućnost podizanja krivične tužbe.

Gutierrez “nema pojma o tome odakle su stigli bojevi meci”, rekli su advokati.

Ona i šef odjeljenja za rekvizite “imali su kontrolu nad oružjem i nikada nisu vidjeli da neko ispaljuje bojevu municiju iz ovih pištolja niti bi ona to dozvolila”, dodaje se u saopćenju.

Pištolji na setu bili su zaključani preko noći i tokom ručka “i nije bilo načina da se neki od njih zagubi ili da iz njih pucaju članovi filmske ekipe”, podvlače advokati.

“Hannah je slomljena i potpuno van sebe povodom ovih događaja”, zaključuje se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...