TEŠKI DANI ZA NAJBOLJEG TENISAČA SVIJETA, NOVAK ĐOKOVIĆ NA PREKRETNICI KARIJERE: „Ako želi nastaviti igrati tenis, ostala mu je samo jedna opcija…“

Njegov bivši trener Boris Becker smatra da Novak nema puno opcija.

  • Sport

  • 30. Okt. 2021  30. Okt. 2021

  • 1

Nakon što je Daniel Andrews, premijer australske savezne države Victorije, potvrdio da će na Australian Openu moći nastupiti samo cijepljeni igrači, jasno je da je pred Novakom Đokovićem jedna od važnijih odluka u karijeri.

Želi li u lov na jubilarni deseti naslov u Melbourneu, prvi reket svijeta morat će prihvatiti uvjete koje su postavili Australci. U suprotnom će izgubiti šansu za novi Grand Slam, a potencijalno i prvo mjesto na ATP listi. U nedavnom intervjuu za Blic, Đoković je izjavio da „trenutna situacija nije dobra“ te da ne zna hoće li putovati u Australiju. Njegov bivši trener Boris Becker smatra da Novak nema puno opcija.

- Mogu shvatiti to da Đoković ne želi otkriti je li se cijepio. To je njegovo pravo i privatnost koju treba poštivati. S druge strane, ako želi nastaviti biti profesionalni tenisač, onda će očito morati prihvatiti pravila koja vrijede za sve. Država Victoria traži dokaz o vakcinaciji i potpuno je nevažno šta svi mi mislimo o tome. Ako je australska Vlada donijela takvu odluku, onda postoji samo jedno rješenje, rekao je Becker za Eurosport.

Tenisači su, kaže, „sami svoji poslovođe“.

- Oni ne igraju za tim. Znam šta govorim kad kažem da su tenisači slobodne duše. Ne volimo kad nas se trpa u ladice. Da, čuo sam brojke i iznenadio me podatak da je toliko tenisača na Touru necijepljeno. Ipak, ako pogledate šta se događa u svijetu, broj cijepljenih je u stalnom porastu i to je pozitivno. Sportaši naprosto moraju postati svjeni da će se, ako žele nastaviti karijere, prije ili kasnije morati cijepiti. Mogu shvatiti da svako ima svoja uvjerenja, no morat će poštivati pravila, kazao je Nijemac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...