VIŠEMILIONSKA AKVIZICIJA U BOSNI I HERCEGOVINI: Poznatu sarajevsku kompaniju preuzela…

Cijelo preuzimanje u konačnici će ih koštati oko 7 miliona KM.

  • Ekonomija

  • 30. Okt. 2021  30. Okt. 2021

  • 0

Uspješna domaća kompanija Index d.o.o. iz Gračanice preuzela je sarajevsku firmu Centrotrans Tranzit,  a riječ je o višemilionskoj akviziciji.

Index je kupio oko 48 posto dionica sarajevske firme za 4 miliona maraka, saznaje "Biznisinfo".

Prije toga je, u proljeće 2019. stekao oko 44 posto dionica za oko 2,3 miliona KM.

Nakon najnovije kupovine, posjeduju oko 98 posto dionica Centrotrans Tranzita što im omogućava da istisnu preostale male dioničare i postanu 100-postotni vlasnici, a cijelo preuzimanje u konačnici će ih koštati oko 7 miliona KM.

Centrotrans Tranzit je osnovan 1963. godine kao dio kompanje Centrotrans Sarajevo zadužen za pružanje usluga prijevoza, pretovara roba, održavanja i remonta vozila.

Danas je ova samostalna kompanija locirana na autobazi “Centrotransa” Stup na sjeverozapadnom izlazu iz Sarajeva. Važno je napomenuti da ova kompanija nema ništa s firmom Centrotrans Eurolines.

Firma Index Gračanica, pak, osnovan je 1985. godine sa osnovnom djelatnošću mašinska obrada metala. Prema registru poslovnih subjekata, njen vlasnik je Fahir Humić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...