SILAJDŽIĆ ŠOKIRAO HADŽIFEJZOVIĆA: „Imamo otvorenu prijetnju s Pala, ponavljaju se devedesete; Ako će biti rata…“

"Opasno je što Srbija investira u naoružavanje čak i više od svih susjednih zemalja zajedno! I Tuđman i Milošević su dizali tenzije zastrašivanja", kazao je bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić.

  • Politika

  • 30. Okt. 2021  30. Okt. 2021

  • 14

-Bojim se incidenta koji će izvesti međunarodnu zajednicu na linije razgraničenja, odnosno da EUFOR izađe na entitetsku liniju! Međunarodna zajednica posvećuje pažnju onima koji galame! Moraju prestati teritorijalne aspiracije Hrvatske i Srbije prema BiH! Imamo otvorenu prijetnju s Pala! Ponavljaju se devedesete!

Trenutno pregovaraju strana koja nikoga nije napala i koja se branila i strana koja je napadala i presuđeno joj je u Hagu! Međunarodna zajednica kaže da te dvije strane prave kompromis! Kompromis između onih koji su napadali i onih koji su se branili je na štetu evropskih standarda! Bh. strana je pod pritiskom i ucjenama! Sve što Palmer radi je protivno svim američkim principima i onome kako se godinama Amerika odnosila prema Balkanu! Escobar kaže da BiH treba biti multietnična, inkluzivna, demokratska i suverena!

U ovim pregovorima pravi se kompromis na račun svega o čemu je govorio Escobar! Pregovori se vrše u ambijentu ucjena! Većina u BiH nema glas, jer da ima, mi bismo davno bili u NATO-u! U presudama konstitutivnost ne postoji i ne znam zašto se nameće! Ne znam zašto predstavnici međunarodne zajednice idu ususret onima koji neće ni demokratiju ni evropske principe! Tu ima i naše krivice!

Razgovarao sam s moćnim čovjekom iz SAD-a koji mi je rekao: „Tužni smo; srce nam se slama zbog toga što ne radite kako treba u Washingtonu"! U našoj ambasadi u Washingtonu nemamo nikoga ko će zastupati interese većine građana! Washington je prva politička i diplomatska destinacija! Sada pregovaramo pod ucjenama Dodika! To nisu pregovori! Ako će biti rata, čime se branimo?! Koja je naša borbena spremnost?!

Nemamo letjelice za niskoleteće letove! Bojim se incidenta koji će izvesti međunarodnu zajednicu na linije razgraničenja, odnosno da EUFOR izađe na entitetsku liniju! Ekstremni nacionalizam nikome ne donosi dobro! Kakav "Otvoreni Balkan" s ljudima koji ne žele priznati genocid?! Gajim prezir prema onome ko ne priznaje genocid za koji cijeli svijet zna da se dogodio! Specijalitet Velike Srbije je bilo spaljivanje na lomačama! Ne bih žurio sa "Otvorenim Balkanom"! Dobro je što neki pokazuju pravo lice govoreći da će upotrijebiti silu! Međunarodna zajednica će ići putem koji je najlakši i najbrži! Međunarodna zajednica posvećuje pažnju onima koji galame!

Ovdje su sankcije prevaziđene! Trupe u Brčko i kontrola granice na Drini pod hitno! To trebaju da urade NATO i EUFOR ako nemaju neki dogovor s Rusijom! Rusija stoji iza svega što se kod nas događa! Brčko i granice prema Drini su ključne tačke! Znamo šta je dolazilo preko Drine! Ispada da je dobro počiniti genocid i praviti se kao da ništa nije bilo! Većina nije za to što rade predstavnici međunarodne zajednice, neke su od izjava Harisa Silajdžića u Centralnom dnevniku Face televizije.

Pogledajte video.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...