PRVI ČOVJEK SDP-a SE POHVALIO: "Ako kandidat TROJKE za Predsjedništvo BiH bude Nikšić, podržava ga i Fahro!"

"Ne znam jesam li kandidat ispred Trojke", kaže Nikšić

  • Vijesti

  • 30. Okt. 2021  30. Okt. 2021

  • 4

- Ovo može završiti samo sa sankcijama. Promašen je stav da ima prostora za razgovor i da nije vrijeme za sankcije. Bio bih presretan da pravosudne institucije u BiH mogu funkcionisati! Nažalost, to nije tako!

Senad: Jesi li kandidat za Predsjedništvo BiH ispred Trojke?

Nikšić: Ne znam jesam li kandidat ispred Trojke! Čast je da se skupi šest-sedam stranaka koje bi podržale moju kandidaturu! Neću rušiti bilo kakve projekte. Ako dođe do toga - o tome ćemo pričati kad dođe vrijeme; sad branimo državu! Ako budem kandidat, ja ću biti kandidat svih! Nije Konaković uslovio da Trojka mora podržati Nikšića! Ako kandidat Trojke bude Nikšić, podržava ga Fahro!

Ovo je jedna od tema o kojoj se večeras govorilo na Face TV sa gostom Centralnog dnevnika, predsjednikom SDP-a BiH Nerminom Nikšićem. A tema za razgovor bilo je puno...

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji, Nikšić je između ostaloga rekao:

- Evropska komisija je ta koja odlučuje o sankcijama. Pokušavamo da djelujemo sistematično. Ovo može završiti samo sa sankcijama. Promašen je stav da ima prostora za razgovor i da nije vrijeme za sankcije. Bio bih presretan da pravosudne institucije u BiH mogu funkcionisati! Nažalost, to nije tako! Jedino Međunarodna zajednica ima mogućnost sankcija. Neka to primjenjuju. Čoviću sada udovoljavaju. Imat ću poseban razgovor sa reisom u četiri oka. Imam mu nešto reći. Ne mogu da vjerujem da neka politička partija potpisuje bilo šta sa vjerskom zajednicom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...