PLENKOVIĆ IZ GLASGOWA: "Milanovićeve uvrede su primitivne, neka se..."

"Može na trepavicama stajati, ali nije on taj koji odlučuje tko će biti ministar u mojoj vladi", kazao je Plenković.

  • Regija

  • 02. Nov. 2021  02. Nov. 2021

  • 0

Ppredsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković je poslijepodne govorio na klimatskom summitu u Glasgowu, a nakon toga je komentarisao današnji najsnažniji dosad obračun predsjednika Zorana Milanovića i  ministra odbrane Marija Banožića. 

Podsjetimo, prvo je Milanović Banožića nazvao opuškom i zatražio njegovu smjenu, a onda je Banožić za Milanovića rekao da je psihijatrijski slučaj i rekao da je odavno vrijeme za njegov opoziv.

Plenković ima drukčiju interpretaciju onoga što je rekao Banožić.

"Prvo, on to nije rekao, to je derivirano iz nekog pitanja i tako stavljeno u naslov. To u Glasgowu nikoga ne zanima, nitko me ovdje nije pitao za to. Ovo je životna tema zbog koje smo mi ovdje, ovo je prioritetna tema. Temu o kojoj vi govorite ostavit ćemo za Zagreb", kazao je Plenković.

"Ostavit ćemo za razgovor 9. studenog kad imamo Vijeće za nacionalnu sigurnost kako bismo otvoreno raspravili koje su to poteškoće i problemi, ako ih uopće ima, ako nije riječ o politizaciji Hrvatske vojske od strane predsjednika, a ne od ministra Banožića i da vidimo što to točno ne štima. Hoću to temeljito čuti izravno i pokušati riješiti taj problem, to je moja zadaća", dodao je, prenosi N1

Osvrnuo se i na posljednje uvrede koje su Milanović i Banožić razmijenili.

"To kontinuirano stavljanje konteksta protuzakonitog ponašanja, privatiziranja vojske od strane Milanovića, izjava na razini šefa države, to dosad nismo vidjeli. Vidjeli smo puno kreativnih ljudi u politici, ali ovako primitivno, brutalno vrijeđanje sugovornika gdje HDZ zove praktički nacistički strankom, za ministra kaže da je opušak… Neka se malo skulira do 9. studenog pa ćemo vidjeti o čemu se radi", poručio je premijer.

"Javnost treba biti zabrinuta i snažno osuditi nezakonito ponašanje predsjednika pri kršenju zakona o sudovima. Javnost bi trebala pasti od šoka da predsjednik građanima ne čestita Dan državnosti", rekao je.

Istaknuo je da o svim tim temama treba raspraviti, ali bez vrijeđanja. Komentarisao je i šta ako Milanović zatraži opoziv ministra Banožića.

"Može na trepavicama stajati, ali nije on taj koji odlučuje tko će biti ministar u mojoj vladi", kazao je Plenković.

Ključna poruka je djelujmo danas kako bi generacije koje dolaze mogle živjeti u svijetu koji neće biti ugrožen brojim promjenama i ekstremnim uvjetima, kazao je premijer govoreći o ključnim porukama klimatske konferencije, navodi Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...