"SB" NA PRESSU U VLADI FBIH O SITUACIJI SA PLINOM: Jedan od zaključaka je i...(FOTO)

...da će zadužiti obje uprave sutra kroz tematsku sjednicu da predlože i iznađu rješenje za skladištenje gasa za ovakve situacije.

  • Vijesti

  • 03. Nov. 2021  03. Nov. 2021

  • 0

Dobili su informaciju da se radi o kvaru koji se ne može brzo riješiti, a deset minuta prije početka press konferencije za medije dobili su informaciju od oba ministra, tj resornog ministra i ministra Vlade Srbije da je kvar riješen i da je plin potekao prema Srbiji, odnosno BiH.

- U međuvremenu, kada se kvar desio, mi smo razvijali planove da razvijemo alternative i obezbijedimo minimalne količine da nam sistem grijanja opstane. Skupili smo određene zaključke koje smo pripremili za sutrašnju tematsku sjednicu Vlade FBiH na kojoj ćemo između ostalog govoriti o energetskoj situaciji u BiH i cijeni električne energije u privredi, te situaciji u gasnom sektoru.

Jedan od zaključaka koje su donijelu nakon sastanaka sa kantonalnim predstavnici koji se bave grijanjem i distribucijom plina je da će zadužiti obje uprave sutra kroz tematsku sjednicu da predlože i iznađu rješenje za skladištenje gasa za ovakve situacije.

- Vidjeli smo da jedan poremećaj na ovom gasnom toku ili bilo kojem drugom može napraviti problem ako nemamo sigurnosnu zalihu. Treba pronaći rješenje koje će omogućiti da Federacija u slučaju ovakvih kvarova može mirno spavati. Ranijih godina su bili predlagani različiti projekti, ali do sada nijedan nije realizovan ili završen do kraja, a zaključcima obje uprave ovi problemi bi se mogli riješiti, rečeno je na press konferenciji Vlade FBiH, piše Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...