PREDSJEDNIK HRVATSKE PJEVA DODIKU NA UHO: "Ponekad je neobuzdan, ali s njim se...!"

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas u Gospiću da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kako je naveo, "posljednji problem BiH".

  • Regija

  • 04. Nov. 2021  04. Nov. 2021

  • 3

On je to rekao komentarišući situaciju u BiH u vezi sa jučerašnjom sjednicom Vijeća sigurnosti UN i izvještajem Christiana Schmidta.

- Dodik je posljednji problem BiH. Kakav je Schmidt? Ne poznajem čovjeka, ali neće izbaciti Dodika s tim djetinjastim prijetnjama. Dodik predstavlja srpski narod u BiH - naglasio je Milanović.

Istakao je da BiH nije na ivici sukoba i dodao da "oni nemaju leba da jedu" i da mogu samo "kestenima da se gađaju".

- Dodik je ponekad neobuzdan, ali s njim se dogovorimo za 10 minuta, i to ne o podjeli BiH - naveo je Milanović.

Nesporazuma će, kazao je, biti i zato je potrebno vidjeti šta je to što se može napraviti.

Rekao je i da svaka strana u BiH mora da ima nekoga kome vjeruje, a s druge strane nekoga "kome ne baš potpuno ne vjeruje".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...