POPLAVE NAPRAVILE HAOS U BiH: Krizni štab Istočne Ilidže pozvao građane da djecu ne šalju u škole i vrtiće (VIDEO)

Obilna kiša koja je padala tokom noći napravila je velike probleme u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.  Saobraćajnice su poplavljene, a mnoga naselja su pod vodom i bez struje.

  • Hronika

  • 05. Nov. 2021  

  • 0

U sarajevskom naselju Ilidža došlo je do izlijevanja rijeke Željeznice, koja je poplavila objekte uz obalu, a rijeka Miljacka u centru grada prijeti da potopi most. Voda je došlo skoro do mosta Ćumurija u centru grada.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za obilne padavine, olujan vjetar kao i pojavu klizišta.

I u opštinama Istočnog Sarajeva, Istočna Ilidža, Pale i Trnovo voda je poplavila saobraćajnice. Mediji prenose da je u Trnovu poplavljeno nekoliko domaćinstava. Mnoga naselja su bez struje.

Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović rekao je da je Tim civilne zaštite u toku noći radio na uspostavljanju nasipa u Istočnoj Ilidži, a u Trnovo su uputili veći broj pumpi i isušivača.

Na magistralnom put Sarajevo - Foča saobraćaj je potpuno obustavljen.

Krizni štab opštine Istočna Ilidža: Djecu ne slati u škole i vrtiće

Krizni štab opštine Istočna Ilidža izdao je preporuku da se zbog poplava na području ove lokalne zajednice djeca ne šalju u vrtiće i škole.

Iz ove lokalne zajednice obavještavaju sve koji žela da se uključe u akciju spašavanja da su obezbijeđene vreće i pijesak, te da se mogu javiti na broj telefona 057/316-027 za koordinaciju akcije.

Krizni štab opštine Istočna Ilidža navodi da su noćašnje kiše i bujice lokalnih rijeka i potoka na mnogim mjestima na području ove opštine već izazvale poplave ili prijete da izazovu.

Trenutno su najugroženiji i već poplavljeni Bojovića most i most kod škole u Kasindolu, Grbavička ulica, Ulica 9. januara i Ravnogorska u Kotorcu, te Novakovića ulica u Donjem Kotorcu.

Iz Opštine Istočna Ilidža napominju da je u Vojkovićima zatvoren most u Krupcu, a ugrožen je i dio naselja kod restorana "As". 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...