SIPA OKONČALA PRETRESE U POTRAZI ZA UBICAMA SARAJEVSKIH POLICAJACA: Tri osobe na saslušanju

Oduzeta je već količina oružja

  • Hronika

  • 05. Nov. 2021  

  • 0

Pripadnici SIPA-e okončali su pretrese u Istočnom Sarajevu i na Palama koji su organizovani u okviru istrage u slučaju ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

- Pod nadzorom Tužilaštva kantona Sarajevo, a po naredbi Kantonalnog suda Kantona Sarajevo policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu okončali su pretrese na šest lokacije na području Istočnog Sarajeva i Pala.

Otkriveni i privremeno oduzeti su dokazi koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ubistva policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Između ostalog, otkrivena je i oduzeta veća količina automatskog i vatrenog oružja.

U prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu je u toku saslušanje tri osobe u sklopu navedene istrage  Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Nastavljaju se aktivnosti u navedenom predmetu, saopćeno je iz SIPA-e.

Adis Šehović je ubijen u oktobru 2018, u pucnjavi do koje je došlo kada je zajedno sa kolegom Davorom Vojinovićem otkrio grupu koja je krala automobile, u sarajevskom naselju Alipašino polje. Davor Vujinović je preminuo u bolnici usljed ranjavanja u pucnjavi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...