DRAGAN BURSAĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: "Dok voda nosi sve pred sobom, Civilna zaštita RS-a učestvuje u vježbi spašavanja u slučaju poplava u Srbiji"

Jedan dio vježbe zaštite i spašavanja održava se na obali rijeke Drine između Loznice i Zvornika a u kojoj je učestvuju i pripadnika Uprave civilne zaštite Republike Srpske sa osam čamaca.

  • Mini market

  • 05. Nov. 2021  05. Nov. 2021

  • 2

Širom Srbije održava se vježba "Sistem 2021". Kako je navedeno, riječ je o najvećoj vježbi u posljednjih 30 godina sa 8.000 učesnika timova civilnih zaštita. 
I ništa ne bi bilo čudno da građani manjeg bh. entiteta trenutno ne bore sa stvarnim poplavama. 

Da paradoks bude veći, premijer RS Radovan Višković koji se sa pripadnicima Civilne zaštite nalazi na zajedničkoj vježbi sa Srbijom, naložio je Civilnoj zaštiti i svim raspoloživim, nadležnim službama da se stave na raspolaganje opštinama u istočnom dijelu RS.

Cijelu situaciju je na sebi svojstven način prokomentirao i kolumnista Dragan Bursać.


- Čekaj čekaj, dok poplava nosi sve pred sobom, računajući i Vojkoviće u rs-u i ko zna šta sve ne, specijalizovane jedinice iz rs-a učestvuju u vježbi spasavanja u slučaju poplava u Srbiji??? Jel' vi to mene zajebavate???


(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...