TUŽNA VIJEST IZ BEOGRADA: Preminuo poznati pjevač...

Rođen je 27. januara 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Marinko i njegov brat od malih nogu su pokazivali interesovanje za muziku i svirali harmoniku.

  • Hronika

  • 06. Nov. 2021  06. Nov. 2021

  • 11

Pjevač Marinko Rokvić preminuo je danas u Beogradu u 68. godini, potvrđeno je za Telegraf.rs.

Podsjetimo, nedavno su se u javnosti pojavile informacije da je Marinko hospitaliziran i da je njegovo zdravstveno stanje kritično.

Rođen je 27. januara 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Marinko i njegov brat od malih nogu su pokazivali interesovanje za muziku i svirali harmoniku.

Pored muzike, Marinko je volio i da igra fudbal. Po završetku osnovne škole došao je u Beograd, u želji da upiše muzičku školu. Međutim, sva mjesta su bila popunjena, osim na odsjeku za klarinet, ali se Marinko ipak odlučio za elektrotehničku školu i učlanio se u kulturno-umjetničko društvo "Nikola Tesla" u kom je pjevao.

Prvu ploču snimio je 1974. godine 1977. godine imao je veoma zapažen nastup na festivalu Ilidža, na kom je pjevao pjesmu kompozitora Budimira Buce Jovanovića Momak veseljak, 1978. na istom festivalu nastupio je sa pesmom Zanijela me svjetla velikoga grada, a onda i 1980. sa pesmom Snjegovi bijeli opet veju, koja je postala veliki hit.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...