EKOLOŠKA KATASTROFA U HERCEGOVINI: Jablaničko jezero pretvoreno u mulj, blato i gomilu smeća

Jablaničko jezero sada izgleda kao mjesto iz najgorih horor filmova

  • Društvo

  • 07. Nov. 2021  07. Nov. 2021

  • 0

Obilne padavine koje su našu zemlju pogodile sredinom ove sedmice prouzrokovale su ogromnu štetu građanima Bosne i Hercegovine.

Osim materijalne štete po građane koji žive na područjima gdje je došlo do velikih poplava, ova elementarna nepogoda napravila je i ekološku katastrofu u pojedinim dijelovima BiH.

Jedna od ekoloških katastrofa napravljena je i na Jablaničkom jezeru u Čelebićima, mjestu koje pripada općini Konjic, a nalazi se na putu prema Jablanici.

Naime, nakon jake kiše i velikih poplave koje su pogodile ovaj dio BiH, Jablaničko jezero sada izgleda kao mjesto iz najgorih horor filmova.

Blato, mulj i gomila smeća jedino je što se danas ima vidjeti na mjestu jezera, koje inače uljepšava prizor tokom putovanja kroz ovaj dio Bosne i Hercegovine, prenosi Oslobođenje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...