ERDOGAN NAJAVIO EKONOMSKI BUM: "Povećat ćemo trgovinsku razmjenu s BiH na preko milijardu dolara..."

Između ostalog, govorio je i o ekonomskoj saradnji dvije zemlje i investicijama.

  • Ekonomija

  • 08. Nov. 2021  

  • 8

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdoğan susreo se u nedjelju u Istanbulu sa predstavnicima bosanskohercegovačkih nevladinih organizacija (NVO).

Između ostalog, govorio je i o ekonomskoj saradnji dvije zemlje i investicijama.

Što se tiče direktnih ulaganja Turske u Bosnu i Hercegovinu, rekao je da ovaj iznos trenutno premašuje 250 miliona dolara.

“Cilj nam je da povećamo našu bilateralnu trgovinu, koja je prošle godine bila 650 miliona dolara uprkos pandemiji, na preko milijardu dolara za kratko vrijeme”, dodao je turski predsjednik, izvijestio je turski Daily Sabah.

“Naši radovi na autoputu Beograd-Sarajevo-Bosna, koji će dati veliki doprinos privredi regiona, napreduju kako je planirano. Po mom mišljenju, ovo nije samo putni projekat, već i mirovni projekat u svim aspektima“, dodao je.

On je također izrazio nadu da će ubrzati turske projekte u svim oblastima, od zračnog transporta do trgovine te od transporta do industrije i obrazovanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...