ISTRAGA AVDE AVDIĆA: "SIPA i Tužilaštvo KS su prikupiti neoborive dokaze, slučaj ubistva sarajevskih policajaca je blizu rješavanja..." (VIDEO)

Na automobilu koji je trebao biti ukraden tu noć na Alipašinom polju pronađen DNK te osobe koja se pominje u aplikaciji, kazao je Avdić

  • Hronika

  • 08. Nov. 2021  08. Nov. 2021

  • 1

Prošle sedmice napravljeni su novi pomaci u istrazi ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Tužilaštvo KS uputilo je nalog SIPA-i da pretrese nekoliko lokacija u Istočnom Sarajevu i na Palama. To je urađeno uz pomoć pripadnika MUP KS i MUP RS, te informacijama i OSA-e.

U ovoj akciji nije bilo uhapšenih, već su izuzeti materijalni dokazi a u javnost je pojavilo se ime prvog osumnjičenog. Povodom toga za "O kanal" je govorio urednik portala "Istraga" Avdom Avdićem.

- S obzirom da su isplivali novi dokazi, mislim da su policijske agencije i prije svega državna Agencija za istrage i zaštitu i Tužilaštvo KS su uspjeli prikupiti neoborive dokaze. To znači da je ovaj slučaj blizu rješavanja, barem se tako čini. Zahvaljujući francuskoj policiji razbijena je aplikacija Sky prošle godine i onda su bh. istražni organi, mislim na SIPA-u, zatražili od svojih kolega iz Francuske da im pokušaju provjeriti da li u toj aplikaciji postoje neke osobe iz BiH, ističe Avdić.

Došli su do saznanja da je u noću ubistva došlo do komunikacije između Siniše Macana i još par određenih osoba čija je imovina pretresena, kazao je Avdić.

- Nakon te početne informacije SIPA-e i informacijama prikupljenim razbijanjem te aplikacije Sky. Zahvaljujući toj aplikaciji pao je i Volja Nevolja u Srbiji. Imate sad situaciju da je razbijena ta aplikacija i dešava se to da je na automobilu koji je trebao biti ukraden tu noć na Alipašinom polju pronađen DNK te osobe koja se pominje u aplikaciji, naglašava Avdić.

Pronađen je DNK Aleksandra Macana, čovjeka koji je već u par navrata hapšen zbog auto kriminala i kao što je Avdić prošle sedmice napisao, on je zet optuženika za ratne zločine Milomira Savčića, generala vojske RS koji se nalazi u bjekstvu.

U nastavku pogledajte istragu Avde Avdića o slučaju ubijenih sarajevskih policajaca.

    

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...