ŽESTOK OKRŠAJ NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Dodikov savjetnik izvrijeđao sarajevskog režisera, sve je počelo objavom o Hasanu Čengiću…

Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika posjednjim je objavama na društvenim mrežama uzburkao strasti.

  • Društvo

  • 09. Nov. 2021  

  • 6

Milan Tegeltija je po ko zna koji put iznio gomilu proizvoljnih i netačnih tvrdnji o brojnosti Srba, Hrvata i Bošnjaka u i izvan Bosne i Hercegovine. No, posebno se oštra rasprava na Twitteru vodila, nakon Tegeltijinih optužbi na račun sarajevskog režisera Dine Mustafića.

Naime, Mustafić je Tegeltiju upozorio na huškačke objave, poziv na rat i nacionalizam, naglasivši kako bi Dodikov savjetnik trebao imati više odgovornosti prema onome što piše, zbog funkcije koju obnaša.

Nije prošlo dugo vremena, a stigao je odgovor s druge strane.

-Koliko moraš biti licemjeran da prigovaraš nacionalizmu. Za sve u BiH kriviš Srbe i Hrvate, RS, Srbiju i Hrvatsku. Dodika, Čovića, Vučića, Milanovića nazivaš fašistima i šta sve ne, i onda mrtav-hladan nahvališ Hasana Čengića, do smrti vodećeg islamistu u BIH. Moraš biti Dino Mustafić, poručio je Dodikov savjetnik Milan Tegeltija, te dodao:

-Hasan Čengić, kao radikalan i neprijateljski nastrojen prema nemuslimanima u BiH, bio je u tom vođen svojim idealima, vjerom i principima koji nije krio. Zato je u ratu bio neprijatelj, a u miru protivnik za poštovanje, a Dino Mustafić je samo licemjer prepun lažnih floskula, završio je Tegeltija.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...