NASTAVLJENA POTRAGA ZA RADNICIMA KOJI SU UPALI U BOSNU: Kolege su u šoku…

Ekrem Tuka iz SRK Bosna Zenica se nalazi u jednom od čamaca uključenih u potragu i tvrdi kako je potraga radi vremenskih uvjeta otežana.

  • Hronika

  • 09. Nov. 2021  09. Nov. 2021

  • 0

Nastavljena je potraga za dvojicom radnika turske firme Cengiz Insaat koji su jučer oko 14 sati upali u rijeku Bosnu i od tad im se gubi svaki trag.

Uviđaj na mjestu nesreće obavio je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Dževad Zahiragić.

Ekrem Tuka iz SRK Bosna Zenica se nalazi u jednom od čamaca uključenih u potragu i tvrdi kako je potraga radi vremenskih uvjeta otežana.

- Voda je mutna, hladno je. Otežana je pretraga. Krenuli smo s mjesta nesreće nizvodno sa četiri posade. Prošli smo Begov Han i idemo prema Zavidovićima, kazao nam je Tuka.

Oguz iz Izmira, zaposlen u firmi Cengiz Insaat, rekao je da su šokirani, da je malo ljudi vidjelo nesreću, šta se dogodilo te da je treći radnik koji je bio u korpi koja se otkačila i pala u rijeku Bosnu, piše Oslobođenje.

Podsjećamo, tri radnika koji su angažovani na gradnji dionice puta A1 koridora Vc u mjestu Kahrimani kod Topčić Polje, Općina Zenica jučer su u poslijepodnevnim satima pali u rijeku Bosnu. Jedan radnik je nakon pada uspio isplivati na obalu. Za dvojicom radnika je ubrzo organizirana potraga, a policiji su pomagali i radnici firme Cengiz kolege dvojice radnika koji su upali u rijeku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...